Van de 25 beren die op dit moment nog illegaal worden gehouden in Roemenië, zijn enkele er slecht aan toe. De meeste zijn al tien jaar hun kleine, roestige kooi niet uit geweest. Ze worden gebruikt om toeristen te vermaken, maar leven in eenzame gevangenschap met nauwelijks bewegingsruimte en zonder goede zorg.

WSPA wil deze uitbuiting stoppen en de beren een nieuw leven geven. Samen met Asociatia Milioane de Prieteni (AMP) willen we de beren bevrijden. De Roemeense overheid werkt pas mee aan het in beslag nemen van beren als de opvang geregeld is. Daarvoor wordt het ‘Zarnesti Bear Sanctuary’ in Centraal-Roemenië uitgebreid, want dit reservaat is met 60 beren op dit moment vol!

Omdat de tijd dringt, willen we de bouw graag versnellen. Hoe sneller we kunnen bouwen, hoe eerder we de beren kunnen bevrijden. Daarom vragen wij u: doe iets voor deze beren, help nu mee met een bijdrage! Extra giften betekent sneller bouwen. Voor de beren telt elke dag, want sommigen zijn er slecht aan toe.

Helpt u mee? Het gaat om de laatste beren in gevangenschap in Roemenië. Samen kunnen we deze beren hun vrijheid geven!

 
Nieuwsflits
Meldnummer "144, red een dier"

Het meldnummer "144, red een dier" wordt op 15 november opengesteld voor het publiek. Door het telefoonnummer kunnen meldingen over dierenleed beter en effectiever worden opgevolgd door de politie en andere hulpverleners en handhavers.

Lees meer...
Twitter
Zoeken