In de Deltadonau in Roemenië leeft een populatie van circa 2500 wilde paarden. In het beschermde natuurgebied waar zij leven, vormen de dieren een bedreiging voor zeldzame plantensoorten. De autoriteiten hebben daarom besloten alle 2500 paarden te doden, wat het verlies van een bijzonder fenomeen in Europa zou betekenen!

Stichting VIER VOETERS maakt zich hard voor een diervriendelijke oplossing: het steriliseren van een groot deel van de hengsten, zodat de populatie zal slinken en de paarden geen bedreiging meer vormen voor zeldzame plantensoorten. Ook willen wij de dieren inenten, behandelen en voorzien van een microchip om ze daarna weer vrij te laten in de natuur.

De paarden lopen nog een ander gevaar: in de koude wintermaanden sterven veel van hen een hongerdood door gebrek aan voedsel. Daarom zetten wij ons ook in voor het extra bijvoeren van de paarden in de wintermaanden.

Uiteraard kost het redden van de populatie wilde paarden geld. Het verstrekken van voedsel kost ruim 17.000 euro en de totale kosten behelzen bijna 100.000 euro. Wij kunnen daarom alleen onze hulp voortzetten met uw hulp!

Help ons!

 

 
Nieuwsflits
Tweede lichting steuren succesvol uitgezet in Waal

Na de eerste uitzetting van 17 Atlantische steuren in mei dit jaar, zijn vandaag nog eens 30 soortgenoten succesvol vrij gelaten in de Waal bij Nijmegen.

Lees meer...
Twitter
Zoeken