Negentien asielen met een erkenning van de Dierenbescherming krijgen een nieuwe speelweide als uitlaatklep voor hun honden om verveling en stress tegen te gaan. 'Als de speelweiden klaar zijn, maakt dit de tijd dat een hond in het asiel zit veel fijner', zegt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming. Samen met brandmanager Jorg Oostdam van het Pedigree Adoptieplan bouwde Dales vandaag het eerste speeltoestel bij het asiel in Enschede. Alle speelweiden moeten eind mei klaar zijn.

Een asiel is voor een hond een vreemde omgeving. Dat brengt stress met zich mee. Die stress kan verminderd worden door bijvoorbeeld: een goede inrichting van speelweiden. Maar het geld ontbreekt hier vaak voor, terwijl een goed ingerichte speelweide een uitlaatklep is voor de asielhonden en hun welzijn kan bevorderen gedurende hun verblijf. En een blije hond vindt ook sneller een nieuw baasje.

Pedigree Adoptieplan
In de periode oktober 2008 tot en met maart 2009 is met het Pedigree Adoptieplan geld ingezameld. Van ieder verkochte Pedigree verpakking ging 2 eurocent naar de aanleg en inrichting van de speelweiden bij asielen met een erkenning van de Dierenbescherming. In totaal werd hiermee ruim 138.000 euro opgehaald.

Inrichting speelweiden
De speelweiden zijn vooruitstrevend en uniek voor Nederland. Ze bieden de honden de mogelijkheid tot (ver)schuilen en stimuleren hun speelgedrag. Voor een verantwoorde inrichting van de speelweiden bezocht de Dierenbescherming onder meer Waltham in Engeland, het internationaal erkende onderzoekscentrum naar gedrag van huisdieren.

 
Nieuwsflits
Berucht Libanees slachthuis gesloten

Deze week is het Karantina slachthuis in Beiroet (Libanon) gesloten. Eind vorig jaar presenteerde Compassion in World Farming (CIWF) een undercover film waaruit blijkt dat dieren in dit beruchte slachthuis op een vreselijke manier aan hun eind kwamen.

Lees meer...
Twitter
Zoeken