De Nederlandse milieuorganisatie The Black Fish en de Belgische organisatie How To Save The Bluefin bundelen de krachten met het doel het aan banden leggen van de overbevissing op de blauwvintonijn.

Blauwvintonijn

De twee organisaties gaan voort onder de vlag van The Black Fish. Diederik Jeangout en Michael Dilissen van How To Save The Bluefin zijn tevreden met de zet: "De blauwvintonijn heeft terecht onze aandacht nodig en we zijn er van overtuigd effectieve resultaten te kunnen boeken ten voordele van de bedreigde soort. We hebben nood aan een krachtige beweging om dit probleem aan te kaarten en we voelen dat we dit binnen The Black Fish kunnen bereiken."

How To Save The Bluefin werd opgericht in de herfst van 2010 in België en heeft sindsdien verschillende campagnes uitgevoerd om bewustwording te genereren over de problematieken van de blauwvintonijn. Een animatievideo verhaalde het lot van de blauwvintonijn en werd in zes talen opgepikt door de internationale pers. De organisatie regelde ontmoetingen met lokale overheden om te discussiëren over de nu nog steeds openbare verkoop van blauwvintonijn, en activisten bevestigden protestborden aan eetstokjes in sushibars.

Industriële visserij

The Black Fish is een milieuorganisatie die focust op onderzoek, waarbij de mensen aan de basis van de verandering staan. Centraal staat het beter begrijpen en het beschermen van Europese maritieme habitats en bedreigde soorten. De organisatie boekte in de laatste maanden verschillende successen met campagnes tegen zeezoogdieren in gevangenschap. The Black Fish richt zich nu op schadelijke industriële visserijpraktijken en de Europese walvisvangst.

"Het is essentieel dat de blauwvintonijn een betere bescherming krijgt.

Het feit dat een vis op de rand van de uitsterving nog steeds verkocht wordt in steden in Europa, vraagt om gepaste acties. We verwelkomen de mensen van How To Save The Bluefin om dit samen waar te maken. Deze samenvloeiing bewijst de steeds groter wordende beweging van mensen die willen dat de oceanen beschermd worden tegen de gevaren van overbevissing," zegt Wietse van der Werf, woordvoerder van The Black Fish.
Bron: The Black Fish

 
Nieuwsflits
Rotterdam verscherpt beleid met 'dierproefvrij'

Gemeente Rotterdam gaat haar inkoop- en aanbestedingsbeleid aanscherpen met ‘dierproefvrij’ inkopen waar mogelijk. “Dierenwelzijn is van belang binnen onze gemeente, met het gebruik en inkopen van producten houden we daar rekening mee”, licht wethouder Eerdmans toe. 

Lees meer...
Twitter
Zoeken