Milieudefensie is een campagne begonnen voor een landelijk verbod op megastallen. Iedereen die tegen megastallen is wordt uitgenodigd een tekening te maken. De verzamelde tekeningen verschijnen binnenkort als mega-advertentie in een dagblad. Martin Gaus heeft de eerste schets gemaakt.

De milieu-organisatie wil de politiek nog eens laten zien dat de Nederlandse bevolking geen megastallen wil. Het kabinet en de Tweede Kamer besluiten eind november over megastallen, naar aanleiding van de door Hans Alders geleide maatschappelijke dialoog over de toekomst van de veehouderij.

Megastallen zijn slecht voor mens, dier en milieu. Op de website www.dierenindewei.nl kan iedereen een tekening maken en de campagne (ook financieel) te ondersteunen.

 
Nieuwsflits
Rotterdam verscherpt beleid met 'dierproefvrij'

Gemeente Rotterdam gaat haar inkoop- en aanbestedingsbeleid aanscherpen met ‘dierproefvrij’ inkopen waar mogelijk. “Dierenwelzijn is van belang binnen onze gemeente, met het gebruik en inkopen van producten houden we daar rekening mee”, licht wethouder Eerdmans toe. 

Lees meer...
Twitter
Zoeken