WNF-Rangers en vele andere kinderen in Nederland hebben de afgelopen maanden maar liefst 300.363,- euro opgehaald voor de bedreigde neushoorns in Afrika en Azië!

 

De WNF-Rangerclub, voor kinderen van 6 tot en met 12, voerde dit jaar actie voor de neushoorn; ‘Stop de stropers. Red de neushoorn’. Dit oeroude dier wordt in Afrika steeds ernstiger bedreigd door stroperij. Eerder deze maand maakten de Zuid-Afrikaanse autoriteiten nog bekend dat sinds begin dit jaar al 428 neushoorns zijn gedood. In 2012 werd al een treurig diepterecord van 668 dode neushoorns geboekt.

Extra bescherming van de neushoorn is daarom hard nodig. Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan verschillende neushoornprojecten van het Wereld Natuur Fonds, zoals het zogeheten 'Black Rhino Range Expansion Project' (BRREP) in het Zuid-Afrikaanse Kwazulu Natal. Hier werkt WNF hard aan meer leefgebied voor zwarte neushoorns.

Neushoornpoep ruiken
De WNF-Rangeractie 2013 startte begin maart in Dierenpark Emmen met een symbolische neushoornverhuizing. Een record aantal van 1700 WNF-Rangers, vriendjes en ouders was aanwezig.

Vervolgens hebben vele duizenden kinderen activiteiten bedacht om zoveel mogelijk geld op te halen voor de neushoorn. Het bakken en verkopen van ‘anti-stroopwafels’ en cupcakes met neushoorns erop waren heel populair. Een paar WNF-Rangers hadden op Koninginnedag een wel heel originele actie: Voor tien cent kon je neushoornpoep ruiken. Ze haalden met hun actie € 470,- op.

Beste actievoerende school
De school die dit jaar het meeste geld heeft opgehaald is de Jenaplanschool Antonius Abt uit Engelen, in de buurt van Den Bosch. Zij hebben met een sponsorloop het enorme bedrag van € 10.155,38 opgehaald! WNF heeft als dank aan de school een mega pluchen reuzenpanda overhandigd.

Beste actievoerder naar Zuid-Afrika
De beste actievoerder dit jaar is de 9-jarige Chiara uit Voorhout. Zij mag dit najaar naar Zuid-Afrika om een neushoornverhuizing mee te maken!

40 nieuwe kalfjes in WNF project
Het doel van het 'Black Rhino Range Expansion Project' (BRREP) van WNF is zorgen voor meer leefgebied voor zwarte neushoorns in Kwazulu Natal en vergroting van het geboortecijfer. Samen met de overheid werken we aan een goede bescherming van de neushoorns en uitbreiding van hun leefgebied. Sinds de start van het WNF project zijn al zo’n 40 nieuwe kalfjes geboren.

 
Nieuwsflits
Ultieme ontspanning voor asielhonden

Negentien asielen met een erkenning van de Dierenbescherming krijgen een nieuwe speelweide als uitlaatklep voor hun honden om verveling en stress tegen te gaan.

Lees meer...
Twitter
Zoeken