Het VIER VOETERS team op Borneo, Indonesië, heeft een paar kwetsbare orang-oetans gered van een vreselijk lot. Dit gebeurde nadat wij erachter waren gekomen dat palmoliebedrijven 1 miljoen Indonesische Roepies (ongeveer 85 euro) bieden voor elke gedode orang-oetan. Palmoliebedrijven zien orang-oetans als ongedierte. Het team ging direct op zoek naar overlevenden. Geen van de orang-oetans leek aan de moordpartijen te zijn ontkomen. Toen kreeg het team een tip over twee orang-oetans die zich aan de rand van het gebied bevonden.

VIER VOETERS bereikte deze twee orang-oetans op het nippertje! Een moeder en dochter zaten samen ineengedoken terwijl ze omcirkeld werden door een groep jonge mannen. De mannen waren blij dat ze de apen aan ons konden overhandigen … totdat ze erachter kwamen dat wij niet de beloning zouden betalen die ze verwachtten. Ondanks dat lukte het ons om de dieren te redden en naar ons rehabilitatie centrum in Samboja te brengen.

Toen de orang-oetans werden onderzocht, deed ons team een fantastische ontdekking – we hadden niet twee, maar drie levens gered! De moeder bleek in verwachting te zijn! VIER VOETERS werkte hard om haar en haar dochter snel vrij te kunnen laten in een beschermd en veilig regenwoud, want een wilde orang-oetan kan gemakkelijk gestrest raken in een kooi in het rehabilitatiecentrum. Op 25 januari werden de orang-oetans vrijgelaten in hun nieuwe en veilige thuis. 
Bron; Stichting VIER VOETERS

 
Nieuwsflits
WNF-Rangers, drie ton voor neushoorns!

WNF-Rangers en vele andere kinderen in Nederland hebben de afgelopen maanden maar liefst 300.363,- euro opgehaald voor de bedreigde neushoorns in Afrika en Azië!

Lees meer...
Twitter
Zoeken