Ieder jaar op 1 februari worden zes of meer stieren op een gruwelijke manier gemarteld en gedood tijdens de 'Fiesta de la Virgen de la Candelaria' in de Mexicaanse gemeente Tlacotalpan (Veracruz). Eerst krijgen de stieren met geweld sterke drank toegediend, dan worden ze door een rivier gesleept aan touwen die bevestigd zijn aan bootjes en eenmaal aan wal worden ze door de straten gejaagd en gemarteld met messen, stokken en andere martelwerktuigen, tot de dood erop volgt.

Het slepen van de stieren door de rivier heet ‘embalse de toros’ en dit wordt zelfs door de lokale VVV gepromoot. In 2006 verbood de gouverneur van de staat Veracruz (Fidel Herrera Beltrán), na gesprekken met en protesten van dierenbeschermers, dit afschuwelijke festival, maar de burgemeester van Tlacotalpan trok zich hier niets van aan. Op de Mexicaanse televisie waren schokkende beelden te zien van de stieren die zwaar gewond raakten en in hun paniek weg probeerden te komen. De politie deed haar best om de hysterische menigte van de stieren af te houden, maar zij waren met te weinig en de dorpelingen waren te bloeddorstig.

Embalse de Toros in Tlacotalpan
In 2007 martelden de dorpelingen naast de gebruikelijke 6 ‘cebu’ stieren ook nog 6 'vechtstieren'.

 
Nieuwsflits
Soepschildpad kan opgelucht adem halen

Op het vakantie-eiland Bali mogen geen zeldzame schildpadden worden gedood bij Hindoe-ceremonies. Het Indonesische ministerie van bosbouw verbiedt de praktijken. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie vrijdag gezegd.

Lees meer...
Twitter
Zoeken