Op zondag 25 september vond het laatste stierengevecht plaats in de Spaanse stad Barcelona. Vanaf 1 januari 2012 zijn stierengevechten in de autonome regio Catalonië verboden, maar vanwege het einde van het stierenvechtseizoen kan dit stierengevecht beschouwd worden als de laatste in Barcelona.


De Nederlandse media heeft breed bericht over het laatste stierengevecht in Barcelona, maar tegelijkertijd werd er ook regelmatig beweerd dat dit het allerlaatste stierengevecht van Catalonië was. CAS International is wat voorzichtiger wat betreft het doen van zo’n uitspraak. In werkelijkheid wordt het stierenvechten pas per 1 januari 2012 verboden en kunnen er gedurende de laatste drie maanden van 2011 nog stierengevechten worden georganiseerd in deze regio. Of dit daadwerkelijk het allerlaatste stierengevecht van de Catalaanse geschiedenis is, zullen we pas op 1 januari 2012 weten.

 

Daarnaast is het gevaar dat het verbod teruggedraaid wordt nog niet helemaal geweken. De Spaanse conservatieve partij PP is begonnen met een onderzoek naar de mogelijkheden om het verbod terug te draaien. Eerder in september weigerde de PP de begroting voor 2012 goed te keuren tenzij het verbod geannuleerd werd of de datum van intreding verplaatst. De politieke partijen in de Catalaanse regering hebben niet toegegeven aan de politieke druk die de PP uitoefende.

Op 28 juli 2010 besloot het Catalaanse parlement het stierenvechten in Catalonië te verbieden nadat CAS International samen met diverse dierenbeschermingsorganisaties intensief campagne voerde om het stierenvechten in Catalonië te laten verbieden. U kunt hier meer lezen over het proces naar het verbod op het stierenvechten in Catalonië.

CAS International is zeer verheugd met het aankomende verbod en we hopen dat er geen stierengevechten meer zullen plaatsvinden tot het verbod intreedt. Toch is er nog veel werk te doen en we blijven alles op alles zetten om heel Spanje, Portugal, Frankrijk, Colombia, Ecuador, Mexico, Peru en Venezuela stierenvechtvrij te krijgen!

 

 
Nieuwsflits
Steun dierenpolitie Amsterdam

Partij voor de Dieren blij met steun voor dierenpolitie in Amsterdam. De Partij voor de Dieren in Amsterdam is erg blij met de oproep van de VVD om in de hoofdstad snel een dierenpolitie in het leven te roepen en niet te wachten op een landelijke invoering.

Lees meer...
Twitter
Zoeken