De 35.000m2 grote graanadvertentie die de Partij voor de Dieren had laten inzaaien in Nieuw Vennep is door onbekenden met een chemisch middel vernield. Jan Ham, de agrariër die de advertentie inzaaide met een precisie zaaimachine, ontdekte vandaag dat er een chemische stof gespoten is rond de letters in het graanveld. Volgens Ham moet dat in het afgelopen weekend gebeurd zijn en begint het middel nu zijn uitwerking te krijgen.

Zowel Ham als de Partij voor de Dieren hebben aangifte gedaan bij de politie van de vernieling.

Lieke Keller, directeur van het partijbureau: “Het is echt ongekend dat er mensen zijn die kennelijk de duurzaamheidsboodschap van de Partij voor de Dieren niet kunnen verdragen. Het is kenmerkend dat voor de vernieling chemische middelen zijn ingezet.”

Keller kan niet inschatten wat de gevolgen zullen zijn van de vernieling voor de aanmelding bij de het Guiness Book of Records. De boodschap was namelijk de grootste politieke uiting ter wereld.

 
Nieuwsflits
Animal cops aan de slag

De eerste 125 ’animal cops’ gaan nog voor het eind van dit jaar aan de slag. Via een apart alarmnummer kan de Dierenpolitie worden opgetrommeld voor noodhulp of om dierenbeulen strafrechtelijk aan te pakken.

Lees meer...
Twitter
Zoeken