- ALASKA - Het ene schandaal heeft Sarah Palin nog niet achter de rug of het andere dient zich al weer aan. Dit keer heeft de republikeinse politica zich de woede van dierenbeschermers op de hals gehaald door vissen dood te knuppelen.

De voormalig gouverneur van Alaska doet dat in een aflevering van haar televisieprogramma "Sarah Palin's Alaska".  In de tv-serie wordt de politica gevolgd in haar thuisstaat Alaska. Tijdens een vistocht knuppelt zij een aantal heilbotten dood. Haar dochter laat vervolgens een kloppend vissenhart voor de camera zien. Moeder en dochter amuseren zich hierover. Palin meent echter dat dit de meest menselijke manier is om vissen te doden.

'Afschuwelijk'

Een woordvoerder van de dierenactivistengroep In Defense Of Animals sprak in gesprek met roddelshow TMZ, zijn afschuw uit.  "Palin's gebrek aan mededogen blijkt uit deze vreselijke snuffilm. Ze lijkt er nog van te genieten ook."

"Het doodknuppelen van de vissen is de meest humane manier om de dieren te doden", verzekert een woordvoerder van de Alaska Charter Association, die de boottocht organiseerde, tegen TMZ. "Onder vissers wordt de techniek vaak gebruikt. Het lijkt grof en pijnlijk, maar het is de snelste manier om ze te doden", stelt Palin in haar programma.
Bron: Algemeen Dagblad

 
Nieuwsflits
Biologische sneeuwpret

Veel wilde dieren in nood maar varkens vinden sneeuw juist leuk. Tienduizenden biologische varkens hebben momenteel sneeuwpret. De andere 12 miljoen varkens leven in de vee-industrie en komen nooit buiten.

Lees meer...
Twitter
Zoeken