Negeer de zwerfdieren in het buitenland alstublieft niet! Gaat u dit jaar weer op vakantie? Naar de Middellandse Zee, of wellicht wel naar Thailand of Aruba? Denk dan ook eens aan de zwerfdieren die u ongetwijfeld weer in groten getale gaat tegenkomen op uw vakantieadres. Het zijn vaak hongerige of gewonde verschoppelingen die het van de dierenliefhebbers onder de toeristen moeten hebben en ook u kunt uw steentje bijdragen.

Ieder jaar kijken weer duizenden zwerfdieren in het buitenland uit naar de komst van de toeristen, waar ze nog wel eens een handjevol voer of een aai van krijgen. De mensen in hun eigen land kijken meestal niet naar ze om. Geen interesse, de dieren zijn maar lastig. Genegeerd, hongerig en vaak ook nog mishandeld proberen de viervoeters toch te overleven.
Stichting WereldAsielen Nederland zet zich al jaren in voor deze kansarme stumpers en roept ieder jaar de vakantiegangers op het dierenleed in het buitenland niet te negeren. Als toerist kunt u namelijk veel voor de zwerfdieren doen. Bezoek eens een dierenopvang of dierenasiel in de buurt en breng wat dierenvoer, een mand, en deken of riem, want hier is altijd een chronisch gebrek aan. De meeste asieldieren liggen op het kale beton. Als u dit soort zaken thuis over hebt, neem ze mee, ze zijn er in het buitenland erg blij mee. Mens en dier zullen uw aandacht en attenties zeer waarderen. Stuit u op een gewond dier op straat, loop dan niet door, maar bied hulp. Raadpleeg een lokale dierenarts of informeer waar u het dier naartoe kunt brengen voor verdere zorg en behandeling..
Denk vooral niet dat uw inzet een druppel op de gloeiende plaat is. Wij kunnen inderdaad niet alle dieren van de wereld redden. Maar denkt u ook niet dat het redden van de wereld van één dier al de moeite waard is?

Mocht u geïnteresseerd zijn in het werk van Stichting WereldAsielen Nederland, kijk dan eens op www.wereldasielen.nl
Bron: Stichting WereldAsielen
 

 
Nieuwsflits
Olievogels worden vrijgelaten

Hoewel het olielek nog steeds niet is gedicht, komt er ook goed nieuws uit de Golf van Mexico. Zo'n 300 bruine pelikaans zijn genoeg hersteld om weer te worden vrijgelaten.

Lees meer...
Twitter
Zoeken